BPH gänget är samlat

Jag började utbilda mig till beskrivare för BPH 2014 och 2017 blev jag även en av 28 arrangörer för BPH i Sverige. Vi beskriver ca 80 hundar per år på vår bana som är belägen i Blädinge, 7 km söder om Alvesta.

Varje år har vi ett planeringsmöte där vi ses och reflekterar över föregående säsong, blickar framåt mot kommande säsong, äter gott och kommer överens om vilka datum som respektive funktionär ska tjänstgöra. Det är alltid roligt att ses även när det inte är “skarpt läge” och vi beskriver/testleder hundar. Jag gillar mitt lilla BPH-crew. De är handplockade för sin kompetens och för sin personlighet. Som arrangör måste man kunna lita på att alla funktionärer agerar professionellt både mot hundägarna men även mot hundarna som deltar i BPH.

Vi får ofta beröm som arrangör för att vi har trevliga och bra BPH vilket man såklart blir glad och stolt över men det är ju tack vara den teamkänslan vi har skapat. Man blir inte rik på att arrangera BPH eller att tjänstgöra som funktionär men man blir rik på erfarenhet. Erfarenhet av hundars beteende, erfarenhet av att hjälpa och guida nervösa hundägare och erfarenhet av att arbeta mot samma mål som ett team för att ge hund och hundägare en bra upplevelse av BPH.

Nu är planeringen för kommande säsong över och alla har åkt hem. 31/3 kommer vi ha en utbildningsdag för våra blivande figuranter. Är du intresserad av att bli figurant och tjänstgöra på vår bana minst 2 tillfällen per år, skicka ett mail till oss med en beskrivning av dig och dina hunderfarenheter och varför du är intresserad av att bli figurant.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait