Selin & Wik

För en vecka sedan gick vi ut med helgkursen Selin & Wik tolkar beteenden. Den går under arbetsnamnet Work in progress. Den har gett många frågor från er som är intresserade av att gå kursen. Därför kommer här ett inlägg som kanske kan räta ut en del av era frågetecken.

Vilka är Selin &Wik?När man som hundägare eller yrkesverksam inom hundbranschen ska välja kurser o utbildningar att gå ska man såklart granska utbildarna med källkritiska ögon. Så, vilka är vi egentligen?

Ingela Wik

Ingela är legitimerad lärare och har sedan 2005 arbetat med hundar och hundars beteende. Hon driver Work for fun-Hundutbildning. Ingela handleder lärarstudenter och blivande instruktörer både enskilt och i mindre grupper. Hon har specialiserat sig på individanpassad pedagogik och hundars problembeteenden. Ingela är även beskrivare,testledare och arrangör för BPH, Svenska kennelklubbens beteende personlighetsbeskrivning.

David Selin

David är utbildningsansvarig för HUNDutbildningsgruppen. Han har bland annat arbetat på Djurskyddsmyndigheten och var där ansvarig för hundfrågorna. David var med och arbetade fram de nya regler som bl.a. gäller för hunddagis och hundpensionat, L 102 (Statens jordbruksverks föreskrifter och allmänna råd om hållande av hund. Han är också den som, tillsammans med sin fru (Maria Selin), har utvecklat berikning för hund. Alltså hur man tillgodoser hundens beteendebehov.

Tillsammans tror vi att hundvärlden behöver en motvikt till alla metoder inom hundträning som har som syfte att göra om hunden. En hund ska inte värderas efter hur självutplånande den är, utan har rätt till ett egenvärde.

Vi är inte alltid överens kring detaljer, vilket hade varit både märkligt och konstgjort. Däremot har vi samma grundsyn både när det gäller människor och hundar. Om vi kan visa/lära hundägare att tolka sina hundars beteende i olika känslolägen har vi tagit ett kliv i rätt riktning för att öka välfärden hos hundar runt om i landet. Lite kaxigt kanske, men så kan det bli när en norrlänning och en 08:a samlar 45 års erfarenhet,kunskap, envishet och fokuserar mot samma mål.

Kursupplägget

Under lördag och söndag 9:30-17:00 med paus för lunch kommer vi vända och vrida på hur vi tolkar hundens beteende i olika situationer. Vi jobbar med hundens känslolägen, ingen känsla är förbjuden. Hur kan man hjälpa sin hund att bygga självförtroende? Hur kan jag hantera en rädd hund? Vad är det vi ser i hundens beteende? Hur kan jag bygga hunden genom lek? är några av frågorna vi försöker svara på under helgen. Lördagen börjar med ett pass teori och resterande tid varvar vi med praktik med hundar och kopplar på teoretiska delar beroende på hur hundarna reagerar och beter sig under de praktiska momenten.

Hundar

För att kunna ge våra kursdeltagare maximalt av våra erfarenheter och kunskaper i hundens språk och beteende kommer vi jobba med olika hundar under dagarna. Rädda, blyga, försynta,kaxiga, arga,stora,små och allt däremellan. Hundar med problembeteenden är också välkomna.

Vill du som hundägare att vi jobbar m din hund under dessa dagar så anmäler du det via ett formuläret längst ner i inlägget. Du är med under den tiden vi har din hund och får delta i den genomgång vi har efter varje hund. Att enbart låta oss ”låna” er hund under en timme är kostnadsfritt.

Kursdeltagare

Vill du ha möjlighet att nörda och utvecklas med oss under den här helgen kan du boka plats på en eller två dagar. Väljer du en dag är det lördagen som gäller. Det är för att den teoretiska delen ligger på lördagen och den behöver du ha tagit del av för att förstå de praktiska delarna av kursen. Länk till anmälan ligger längst ner i inlägget.

Kostnad : 1 dag 700kr, 2 dagar 1200kr

Kan man gå kursen och ändå anmäla sin hund?

Ja. Du bokar en plats på kursen. Hundens deltagande anmäls via formuläret.Vilka förkunskaper krävs?

En vilja att lära sig mer om hundens beteende. Om du är yrkesverksam finns möjlighet att ställa fördjupande frågor kring det vi gör.

Hur anmäler jag mig?

Boka plats på kursen

Boka plats för hund

Nu hoppas vi att frågetecken har rätats ut och att vi ses på vår helg där vi nördar och delar med oss av våra erfarenheter inom hundbeteende.

/Ingela Wik & David Selin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *