Let`s Play

Nu har det gått ett år sedan jag började med Let`s Play-utbildningarna. Ett år av en känslomässig berg o dalbanan. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig effekten utbildningen skulle ha på både hunden och människan. Speja och jag har utvecklats enormt när vi använder leken på det här sättet men jag tänkte lite naivt att det bara gällde henne och mig.

Let`s Play är så mycket mer än lek. Det handlar om lek,allvar, att våga,tillit men framförallt att både hunden och ägaren litar på att jag förvaltar deras förtroende. Det handlar också om förståelse och interaktion mellan två individer. Jag tar inte “över” hundarna från ägarna men ibland visar jag hur hunden faktiskt vågar och vill engagera sig i en främmande människa,trots att det är lite läskigt.

På min senaste helgkurs uppkom ett “moment” för Harry,en australian shepherd. I lek med föremål tillsammans med matte insåg han att “shit,den här leken är på lika villkor”,låste fast bettet och bara körde all in. Husse gick egentligen kursen med Harry så han hade börjat förstå spelreglerna redan men det var precis som poletten trillade ner just i den stunden, eller som matte beskrev det:

“Vilken häftig känsla att få vara i den där bubblan tillsammans med sin hund. Inget annat existerar utom vi. När jag tittade på filmen såg jag hur länge vi höll på. Det kändes inte så länge i verkligheten.”

Utbildningen finns för att den behövs.Rädda,kaxiga,blyga,”problemhundar” och intensiva individer har möjlighet att växa tillsammans med sin matte/husse. Jag tror på kombinationen att jobba med hunden och människan i ett sammanhang som de kan fortsätta utveckla på egen hand efter helgen. Det finns inga metoder,måsten eller så här ska det vara annars är det fel. De får ett sätt att tänka kring både sin hund och sin egen roll som hundägare samt att de får göra något tillsammans som är givande för deras relation. De får en plattform att utgå ifrån men resten är upp till dem. Resan vidare utvecklar de tillsammans med sin hund,när de vill och hur de vill.

Att få människor att växa och våga ta ut svängarna med sin hund,låta den styra,visa vägen och bekräfta att den vill vara tillsammans med sin människa är nog det häftigaste med mitt arbete,både i den här utbildningen men också i allt annat jag gör som handlar om relationen mellan hund och ägare.

/Ingela Wik

Vill du arrangera en Let`s Play-utbildning på din ort/klubb/företag, kontakta mig för offert och förslag på tid. Utbildningen är 2 dagar 9-17. 

6 ekipage är max, åhörarplatser funkar fint.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait