Lyssna på hunden-för hundägaren som vill gå på djupet.

Hela tiden matas hundägare,inte minst via sociala medier, med träningstips både när det gäller uppfostran av valpar och hur man blir duktig på att få hunden lydig. Den digitala revolutionen har gett utrymme för många hundföretagare att nå ut med sitt budskap långt över de geografiska närområdet.TV och annan media har även den en stor påverkan på dig som hundägare. För att göra kloka val i bruset av experter och noviser krävs det en hel del av dig,inte minst källkritik.

Under snart 15 år har jag utbildat hundägare och yrkesverksamma inom ämnet hund.Den vanligaste frågan börjar med: Hur ska jag få hunden att sluta med……

I slutet av mars startar Lyssna på hunden-förstå din hund och utvecklas som människa. Där tänker jag att hundägare under 8 delkurser ska få bli experter på sina hundar. Samspela,utvecklas och förhandla sig till en gemensam bild över hur tillvaron ska vara just för dem. Den resan är häftig men den är ganska analog.Jag tror nämligen att det fysiska mötet mellan människor har stor betydelse.Vi lär oss i samspel med andra och utvecklas i samspel med andra. Vi kommer att träffas och genom föreläsningar,diskussioner,praktisk träning med hundarna forma den resan.Det blir en del läsande och skrivande mellan träffarna. Ribban för den delen lägger vi upp efter din förmåga.

Vi kommer vända och vrida på vetenskap,förstå hunden ur olika synvinklar och bygga en stabil grund att stå på i rollen som hundägare. Utbildningen är uppdelad i moduler i följande ordning:

Modul 1-Läsa hund

Modul 3-Relation människa-hund

Modul 4-KASAM

Modul 5-Problemhunden

Modul 6-Hundsyn och förhållningssätt

Modul 7-Vem är min hund?

Modul 8-Mot nya mål

En del frågor har kommit sedan vi la upp utbildningen.De är av lite olika karaktär men jag tar upp ett par av dem här:

Är utbildningen på heltid eller deltid?

Den är förlagd helt på helger. Lördag-Söndag 9:30-17:00 Sedan tillkommer inläsning av litteratur och en del skrivande,men tack vare upplägget med diskussioner under träffarna så kan man utan problem gå utbildningen även om man arbetar 100%

Får jag något kvitto på att jag har gått utbildningen?

Ja, du erhåller ett utbildningsbevis med antal timmar och vilka ämnen du har läst.

Vad blir man?

Du får ingen yrkestitel av att gå Lyssna på hunden. Om ditt mål med utbildningen är att arbeta med hund som kursledare eller liknande kan du förlänga utbildningen med 2 moduler pedagogik och metodik.Du kommer även att få lite annorlunda skrivuppgifter och fördjupade litteraturuppgifter för att vara mer förberedd i yrkesrollen som kursledare/instruktör.För att erhålla ett utbildningsbevis som instruktör krävs att alla uppgifter är inlämnade samt aktivt deltagande på 8+2 moduler.

Jag vill inte gå hela utbildningen men tycker vissa delar verkar intressanta.Kan man gå delar?

Ja,du kan gå enstaka delkurser.

Vad kostar utbildningen?

8 delkurser a`2 dagar kostar 21.800 kr/person. Du betalar utbildningen i delar, alltså vid varje delkurs. (2.800 kr)

Väljer du att även gå pedagogik och metodik 2 delkurser a`2 dagar kostar de 6.200 Kr/person.

Var hittar jag mer information?

Vi har en egen sida med all info om utbildningen. Du hittar den HÄR.

Varför ska man välja just er utbildning i djungeln av utbildningar?

Ja, det är ju en fråga som bara du kan svara på.Men om jag ska vara lite kaxig och sticka ut hakan så skulle jag säga att min erfarenhet av olika delar i hundvärlden i kombination med mitt sätt att tänka kring lärande och olikheter är en styrka för dig som väljer att gå Lyssna på hunden.

En hund som mår bra är ofta lite besvärlig i olika sammanhang. Den syns och hörs.Den existerar och tar plats. Sånt gillar jag. 

/Ingela Wik-Legitimerad lärare och problemhundsutredare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Please Wait