Hoopers

Välkommen till vår Hoopers-sida. Som du ser är den under uppbyggnad och kommer fyllas på under hösten.

Hoopers är en relativt ny aktivitet / sport som alla hundar och förare kan göra. Hoppers går ut på att hunden skall ta sig igenom olika typer av hinder. Det är inga skarpa svängar i Hoopers och därför är det mycket skonsamt för hunden. Hinder som ingår är Hoops (bågar), tunna, tunnel och staket. Hunden ska lära sig att ta alla hinder på distans från föraren och föraren får lära sig olika sätt att “handla” hunden genom banan. Sporten har snabbt blivit mycket populär och kommer att finnas som tävlingsform inom en nära framtid. 

::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hoopers 1

På din första Hooperskurs får du lära dig grunderna och hur vi lär hunden distanshanding. Ni får lära er alla hinder och hur de skall tas. Vi går igenom lite grundläggande regler men fokus är på att du och din hund skall få bra grunder att stå på och ha roligt. Vi lär in stadga hos hunden och det viktiga framåtsuget. 

Välkommen till rolig, utmanande och utvecklande kurs för både hund och hundägare. 

Omfattning: 5 träffar a`90 min

Var: Work for fun, Blädinge

Lärare: Anna Frisk, Hoopersinstruktör och beteendevetare

Kostnad: 1695 kr

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

 

Hoopers 2

I Hoopers 2 gör vi enklare kombinationer och fortsätter med vår distanshandling samt framförbyte och bakombyte för riktningsändring. Vi förbereder för startklass och klass 1. Vi fortsätter bygga goda grunder och ökar hundens förståelse för riktningsändringar och självständighet. 

Omfattning: 5 träffar a`90 min

Var: Work for fun, Blädinge

Lärare: Anna Frisk, Hoopersinstruktör och beteendevetare

Kostnad: 1695 kr

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hoopers intensivkurs

Mer info kommer inom kort