Nosework extra allt online

Under första halvan av 2021 har jag, tillsammans med 16 härliga kursdeltagare testkört kursen Extra allt online. I Pandemitider får man ju vara lite påhittig. Men jag upptäckte något häftigt med kursen. Det kändes inte så opersonligt eller platt som jag hade trott. Självklart beror det på gruppen och hur de har bjudit på sig själva i söken, filmerna och de personliga reflektionerna. Hur som helst så vill jag inte riktigt släppa det här konceptet, utan utvecklar och förändrar det lite.

Hur fungerar det då?

Du som deltagare kan när som helst starta kursen och välja mellan 3 svårighetsgrader. När avgiften är betald släpps du in i lärplattformen Work for fun Online där alla dokument och instruktionsfilmer finns. Varje vecka får du tillgång till nya uppgifter, tills kursen är slut. Uppgifterna redovisas i bild, text och/eller filmform beroende på uppgift. Dessa lägger du upp i den privata Facebook-gruppen som är kopplad till alla 3 kursnivåerna. Genom gruppen har du möjlighet att se vad andra deltagare lägger upp och hur de reflekterar över sina sök. Du kan även använda gruppen som inspirationskälla i vidare träning.

Vad ingår i avgiften?

  • 10 veckor med uppgifter (en uppgift per vecka)
  • Tillgång till material och grupp i 15 veckor
  • Personlig feedback på uppgifterna utifrån det material som du lägger upp
  • En personlig träningsplan för de 10 veckorna
  • En sammanfattning i textform när alla uppgifterna är slutförda
  • Ett kursintyg efter avslutad kurs

Hur är upplägget med svårighetsgrader då?

Jag har valt att dela in kursen i 3 nivåer. Ni väljer själva vilken nivå som passar er.

 

Blåbär– den här nivån är till för hundar och ägare som är lite nyfikna på Nosework. Ni kan ha gått någon prova på kurs eller bara läst om Nosework. Uppgifterna utformas utifrån att hunden ska förstå leken. Vi jobbar med nyfikenhet, självständighet och att läsa hunden i söken. Du får ett litet inspelat teoriavsnitt inför varje uppgift och du bygger tillsammans med hunden en stabil grund att bygga vidare på.

 

Bas-den här nivån är till för hundar och ägare som gått någon form av grundkurs. Hunden vet att den ska söka efter doft och uppgifterna kan anpassas efter er nuvarande nivå. Vi bygger kompetenser både hos hund och ägare under kursens 10 veckor.

 

Utmaningen– riktar sig till dig som är redo att sätta dig i baksätet och låta hunden a plats vid ratten fullt ut. Uppgifterna utformas efter att utveckla din kompetens som förare och hur du kan förvalta din hunds förmågor i Nosework. Det blir 10 veckor av tankeverksamhet och förhoppningsvis en hel del aha-upplevelser i er utveckling tillsammans.

 

Hur gör jag om jag vill vara med?

Fyll i anmälningsformuläret nedan och skicka in det. Inom en vecka får du en bekräftelse från oss med information om praktiska detaljer samt hur du betalar kursen. När vi sedan noterat din betalning släpps du in i Facebookgruppen och i lärplattformen. Du har tillgång till kursen och materialet 15 veckor från datumet du släpps in.

När: kurserna släpps 1/5 och kan efter det datumet påbörjas när du vill.

Var: Via Work for fun Online och sluten Facebookgrupp

Omfattning: 15 veckor

Lärare: Ingela Wik

Kostnad: 895 kr

Anmälningsformulär: