Problemhunden på djupet-med Selin & Wik

 

Den här helgen går vi på djupet för att sprida ökad förståelse. De där hundarna som uttrycker sig på ett sätt som gör att det blir problem i vardagen, både för hunden och människan. Hundarna som exploderar i sina känslostormar, hundarna som har “stängt av” för att de är så belastade av situationen och hundarna som symtomtränas för att passa in i den mänskliga världen. Vi vänder och vrider på hundens rätt till att ha en åsikt och känslan kunna påverka sin livssituation. Hur kan vi skapa handlingsutrymme för dessa hundar och få dem att utveckla sina copingresurser och strategier?

 Tillsammans har vi många års erfarenhet av att arbeta med hundar som har utvecklad problembeteenden. Den här helgen vill vi ge hundägare och yrkesverksamma inom hundbranschen ett alternativ att se på “ problemhunden”. En hund både ÄR och BLIR i förhållande till den miljö och situation den befinner sig. Helgen handlar även om att rikta om fokus. Vem är bärare av problemet och hur kan vi undanröja hinder för att öka hundens handlingsutrymme.

Helgen är ett samarbete mellan HUNDutbildningsgruppen och Work for fun-Hundutbildning, via David Selin & Ingela Wik. Det här är ytterligare en ”hybridhelg” vilket innebär att det både finns deltagare på plats och online.

Innehåll:

  • Funktion och beteende
  • Utreda, tolka och förstå
  • LBH- Lågaffektivt bemötande hund
  • Hjälp till självhjälp- stödjande roll
  • Bygg hunden- öka copingresurserna
  • Hundens välfärd-ett sätt att förstå problemhunden
  • Problemhunden ur ett socialpsykologiskt perspektiv
  • Känslolägen-som redskap att förstå en annan individ
  • Stress och problemhunden
  • När träning blir ett hinder

Som onlinedeltagare kommer du få genomföra gruppdiskussionerna i breakoutrooms, med ett mindre antal deltagare, i helgrupp och via chattfunktionen i zoom. För att kunna delta behöver du ha tillgång till nät samt en enhet (platta, mobil eller dator) med mikrofon och kamera. Du väljer själv om du vill ha kameran igång hela tiden eller bara i de mindre diskussionerna. Onlinedeltagarna får en kortare introduktion hur zoom fungerar och vilka funktioner du har nytta av under helgen.  Det är i princip omöjligt att sitta framför datorn hela dagen. Vi kommer köra pass på 60 min följt av 15 min rast. Lunchpausen är 60 min.

Alla deltagare erhåller ett kursintyg efter helgen som skickas via post.

När: 30-31/1 

Onlinedeltagare: zoom 9:30-17:00

Deltagare på plats: Work for fun, Blädinge 09:00-17:00 Fullbokad

Kostnad: 2.600 kr/person online 

Lärare: Ingela Wik & David Selin

Boka plats online