Sponsorekipage

Våra sponsorekipage 2021 ÄR:
  • Titti Eliason med sin Nelson
  • Ann-Sofie Berg med sin Sven
  • Elisabeth Schröder med sin Holly
Tre kvinnor som alla, på sitt sätt, har stått upp för sina hundars rätt att vara sig själva. Normer och okunskap från omvärlden har på olika sätt försökt att sätta krokben för deras sätt att se på sina hundar. Deras envishet och strävan för ökad förståelse för sina hundar är beundransvärd.
Under 2021 kommer ni möta dem på olika sätt i vår verksamhet.
3 nosar, 12 tassar och 6 ben kommer att vara företagets ambassadörer under året. Vi presenterar deras resa under året på den här sidan.
Medan de flesta företag har sponsorsekipage baserat på prestation och tävling väljer vi att tänka annorlunda, och ge vår tid och engagemang på prestationer som inte syns.
Vi letar efter de som kämpar i motvind, de som har särskilt viktiga behov, de som behöver den där extra supporten för att fortsätta framåt. Årets ekipage gör det där extra för sin hund i vardagen.

Titti & Nelson

Nelson är en schäfer som är inne på sitt femte jordsnurr. Hans lojalitet och arbetsvilja är påtaglig. Människor är hans grej, särskilt människovalpar. Han har en självklar vänlighet mot dem, och gillar särskilt mycket när de vill leka kurra gömma i skogen med honom. Skogen är hans arena. Sök och personspår får hans ögon att glittra lite extra. För att inte tala om blodspåret, gärna med en krydda spänning med farligt vilt så känslorna får virvla runt i systemet, då är Nelson nöjd.

Titti, som är hans människa, har kanske fått ett och annat grått hår med Nelson i sitt liv. Förra året skrev hon ett blogginlägg om att leva med en hund som inte följer mallen. Den hittar ni HÄR. Hon har en ängels tålamod med Nelson vilket ger honom utrymme att växa som individ och klara av jobbiga saker.

Under året kommer vi ta tag i en del jobbiga saker. En sak i taget, med känsla och respekt för Nelson som individ, men också för att Tittis hårfärg ska bestå när året är slut.

 

Sven & Ann-Sofie

Sven är en labrador med extra allt. Han vill, kan och provar. Det är inte alltid som omgivningen ser honom som den unika individ han är. Fånge i normen och föreställningen om hur en labrador bör vara. Han har inte läst rasstandarden utan går dit känslan för honom, alltid med sin människa. Han har en unik förmåga att få omgivningen att skratta, inte åt honom utan med honom. Speciellt när han söker doft i Nosework. Han ger sig hän och bara plöjer genom en värld av dofter. Den finns en flexibilitet i Sven som gör honom spännande att jobba med. Vi har redan testat mycket. Att plocka fram allvaret i skyddet backade han inte för, men när han får skyddsärmen förvandlas han till apportören direkt. I patrullstigen visar han sin något försiktiga sida, men när det visar sig att det är en människa så växlar han över till att engagera sig i figuranten fullt ut.

Under året kommer vi fortsätta på inslagen väg, bygga styrkor och utmana den delen av Sven där rädslorna bor. Men framförallt ska han få fortsätta vara sig själv tillsammans med sin människa.

Holly & Liza

Hon säger hej med en försiktighet i blicken. Jag vill kalla det för integritet. Holly, en Collie-mix, adopterad av Liza är en klok individ som vågar vara sig själv. Hon har en åsikt och vill ha livet på ett visst sätt. Hennes bakgrund gör att det är viktigt att lyssna och försöka förstå. Jag mötte Holly och Liza genom Nosework och det är där vi jobbar. Hon ser sin människa som en stor trygghet och vågar kliva ut i det jobbiga och okända, så länge Liza är med henne.

Under året kommer vi jobba med modet att vara sig själv men också nyfikenheten att prova nya saker och växa i känslostormarna. Nosework är ett självklart inslag men vi kommer plocka in lite andra delar för att få både Holly och Liza att växa tillsammans.