Valp

 

Valpar är finurliga små varelser, var och en på sitt vis. Att skapa en kursmall där alla valpar passar in är en omöjlighet, så den tanken har vi övergett. När vi, nu under sommaren, omarbetade våra valpkurser för att kunna packa verktygslådan med redskap som hundägaren kan göra till sin egna, utifrån vilken individ som vardagen ska delas med. En ska leva på en gård och möta alla intryck och miljöer som finns där, en annan kommer som vuxen hund att tävla tillsammans med sin människa, medan någon annan ska bo i stadsmiljö och kanske tillbringa dagarna på hunddagis. Alla dessa olika förutsättningar kräver olika kompetenser hos hunden och våra valpkurser bygger på att ge hunden och hundägaren förutsättningar att bygga dessa kompetenser tillsammans.

Vi som har grunnat, vridit och vänt på vad som ska finnas med, plockat bort onödigt innehåll och tillsammans skapat Work for funs valpkurser med vetenskaplig förankring och beprövad erfarenhet, är Anna Frisk och Ingela Wik. Kurserna är indelade i Valp 1 och Valp 2. De bygger på varandra och skapar en röd tråd i din och valpens relation och är starten på ert gemensamma äventyr genom livet. 

//

Ingela Wik & Anna Frisk, Juni 2021

Valp 1: Lär känna din valp

Den här kursen riktar sig till valpar, upp till 7 månader vid kursstart. Vi fokuserar på valpens behov, utveckling och berikning. I teorin får du kunskaper om hur du kan förbereda valpen för ett tryggt och hanterbart liv, utifrån er vardag. Vi anpassar kursen efter både tassar och tår, utifrån förutsättningar, behov samt gemensamma önskemål.

Kursinnehåll:

  • Valpens utveckling och anknytning
  • Skapa trygghet, rutiner och relation
  • Hundens ursprung och medfödda beteenden
  • Hälsovård och hantering
  • Leken-livets skola

 

Omfattning: 5 träffar a`90 min, 18-19:30 Första tillfället är teori utan hund.

Var: Work for fun, Blädinge

Lärare: Anna Frisk, instruktör och beteendevetare

Kostnad: 1695 kr

Aktuell kurs: 16/8, 23/8, 30/8, 6/9, 13/9

Boka plats

 

Valp 2: Vardagslösningar för unga tassar

Den här kursen bygger vidare utifrån valp 1 och nu har valparna gått från små till unga tassar. Vi arbetar vidare med att bygga hundens copingresurser och strategier för att främja kloka val i olika situationer. Vilka kompetenser behöver just du och din hund utveckla? Svaret är individuellt men frågan är densamma. Vi ställer den gemensamma frågan och låter hunden vara delaktig i att besvara den. 

Kursinnehåll:

  • Miljöträning
  • Egenmakt och förhandling
  • Lyssna på mig-vardagsrutiner
  • Roliga och lekfulla övningar
  • Nosarbete- ett sätt att bygga trygga tassar

 

Omfattning: 5 träffar a`90 min, 18-19:30 

Var: Work for fun, Blädinge

Lärare: Anna Frisk, instruktör och beteendevetare

Kostnad: 1695 kr

Aktuell kurs: 18/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11